Excellentieprogramma's Decanaat

LOB - Excellentieprogramma's vwo-bovenbouw

Junior Med School

Voor getalenteerde 4-VWO'ers met interesse in geneeskunde en wetenschappelijk onderzoek

Het Erasmus MC biedt jaarlijks ca. 20 vwo-leerlingen uit heel Nederland de kans om deel te nemen aan Junior Med School; een mooie eerste stap voor een carrière in de geneeskunde. Zit jij in vwo-4 en heb jij interesse in geneeskunde en dan voornamelijk geneeskundig onderzoek? Heb je een NG of NG/NT profiel? Ben je een gemotiveerde, geïnteresseerde, sociale en zelfstandige leerling en haal je goede cijfers? Lees dan gauw verder! https://www.eur.nl/erasmusmc/onderwijs/junior-med-school

Junior Med School biedt een pittig onderwijsprogramma met een hoog, uitdagend niveau gedurende een gedeelte van de zomervakantie tussen vwo 4 en vwo 5. Daarnaast loopt het programma door in de leerjaren vwo 5 en 6. 

Het Odulphuslyceum mag twee leerlingen selecteren en voordragen aan de selectiecommissie van het Erasmus MC. Het Erasmus MC selecteert vervolgens uit heel Nederland de 50 meest geschikte leerlingen die doorgaan naar de definitieve selectie, waar uiteindelijk 24 slimme, talentvolle en gemotiveerde leerlingen worden uitgekozen om deel te nemen aan Junior Med School. 

Na afronden van Junior Med School word je direct toegelaten tot de studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit. 
 
Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met mevrouw Lieke Heijnemans