Mediatheek & leesbevordering Begeleiding

Mediatheek
De vernieuwde mediatheek van het Odulphuslyceum is in september 2023 in gebruik genomen. In deze sfeervolle ruimte met diverse soorten zitjes kunnen leerlingen de hele dag terecht om rustig te werken of te lezen. Ook kunnen ze er boeken lenen uit ons ruime aanbod aan jeugd-, young adult- en volwassenenliteratuur en staat er een printer die ze kunnen gebruiken.

De mediatheek is te vinden in het vwo-gebouw en is elke schooldag geopend van 8.15 tot 16.45 uur. Op onze website staat meer informatie over de gang van zaken en de boekencollectie. Neem voor leestips en ander nieuws vooral ook eens een kijkje op onze instagrampagina

We zijn te bereiken via mediatheek@odulphus.nl en er is elke werkdag een mediathecaris aanwezig om leerlingen te helpen.

 

Leesbevordering
Op het Odulphuslyceum vinden we lezen belangrijk. Het vergroot je kennis, draagt bij aan goede schoolprestaties en leidt tot meer inzicht in jezelf en anderen. Natuurlijk willen we ook graag dat leerlingen lezen leuk vinden. Daarom blijven we onze collectie uitbreiden met recente, populaire boeken. 

Gedurende het schooljaar organiseren we verschillende leesbevorderingsactiviteiten, zoals schrijversbezoeken, een voorleeswedstrijd en een literatuurdag. Ook is er een boekenclub voor de onderbouw (jonge jury) en de bovenbouw (Titaantjes). 

Dit schooljaar werken we aan de volgende doelen:

  • Het creëeren van een inspirerende leesomgeving in de mediatheek;
  • Leerlingen beter ondersteunen bij hun boekkeuze, zodat zij positieve leeservaringen op kunnen doen;
  • Investeren in een positief leesklimaat (schoolbreed) door middel van verschillende activiteiten en promotie.

 

Bieb182                                                                                  
Sinds februari 2024 heeft het havo-gebouw van het Odulphuslyceum een grote bibliotheekkast met een mooie eigen boekencollectie en een self-service uitleensysteem, zodat we lezen ook daar extra kunnen promoten.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op via mediatheek@odulphus.nl