Iftar - 2 april
vrijdag 05 april 2024

Samenvatting: Op dinsdag 2 april vond op school een Iftar plaats; de eerste in de rijke geschiedenis van het Odulphuslyceum. Een school van tradities waar absoluut een nieuwe het daglicht heeft gezien.

 

De iftar was een mooie samenkomst van 17 leerlingen en 8 collega's, Islamitisch en niet-Islamitisch. Bij binnenkomst vulde ieder het buffet aan met meegebrachte etenswaren. Aan soep, voedzaam eten, lekkernijen en fruit geen gebrek. Voor ieder wat wils.

Om 20.16 uur (zonsondergang) aten we, naar goed gebruik, een dadel en dronken een glas water. Er was ruimte voor het avondgebed, waarna het buffet geopend werd. De avond stond in het teken van verbondenheid en dat was ook zo. Zoals Martin Luther King wenste: 'We were able to sit down together at a table of brotherhood.' Volgend schooljaar dekken we deze tafel opnieuw!

Mocht je vanuit jouw cultuur of religie ook een ritueel, gewoonte of traditie samen met medeleerlingen en collega's willen vieren, neem dan contact op met Louis van Gerwen (lvgerwen@odulphus.nl).

Terug naar overzicht