Odulphus goes very international again... Thailand
donderdag 01 februari 2024

Sinds 2013 is internationalisering één van de pijlers in het onderwijsprogramma van het Odulphuslyceum in Tilburg. Deze week vertegenwoordigen 10 leerlingen, op uitnodiging van Kamnoetvidya Science Academy (KVIS) in Rayong, het Odulphuslyceum op de Kamnoetvidya Invitational Science Fair (KVIS-ISF) in Thailand. Een prestigieus wetenschappelijk evenement waaraan 20 scholen uit verschillende landen deelnemen.

Het thema van deze Science Fair is: 'Pioneers of Tomorow'. Onze leerlingen presenteren hun onderzoeken “Climate-neutral racing car” en “How is the physical experience of pain in humans influenced by the brain?” op verschillende wijzen, waarbij de voertaal Engels is. Ze nemen deel in twee categorieën: "engineering" en "biology". Daarnaast presenteren ze Nederland, en Tilburg in het bijzonder, tijdens een cultuurmarkt en wordt deelgenomen aan verschillende wetenschappelijke activiteiten.

Als lyceum in een klein land hechten we veel waarde aan internationale relaties omdat wereldwijde uitdagingen geen grenzen kennen. Door elkaar te ontmoeten, leren we elkaar beter kennen en leren we onze overeenkomsten en verschillen nog beter te waarderen.

We wensen onze leerlingen en begeleiders heel veel succes en een fijne tijd in Thailand.

Terug naar overzicht

Ander nieuws

125 jaar Odulphuslyceum
woensdag 06 september 2023
Lieke van Ierland - Oranje O16
donderdag 08 februari 2024
Alumni Class 1970
donderdag 08 februari 2024
Vacature docent Chinees
maandag 05 februari 2024
Een carrièreswitch naar het onderwijs?
donderdag 11 januari 2024