Vacatures voor schooljaar 2023-2024
vrijdag 21 april 2023

Het Odulphuslyceum (ca. 1500 leerlingen) is een school voor havo, atheneum en gymnasium.
Onze school bestaat al sinds 25 september 1899! Het is een moderne school, maar ook eentje met gevoel voor traditie, waar voor iedereen veel ruimte is om ideeën en talenten te ontplooien. Onze wapenspreuk luidt ‘Fortis in Fide’ oftewel 'sterk in vertrouwen'. Vertrouwen als basis voor alle onderlinge relaties en contacten. Dat betekent dat er veel kan en mag binnen de afgesproken en vaak vanzelfsprekende kaders.

Docent Frans 2e graads (1,0 fte) vervanging
Per komend schooljaar zoeken we een 2e graads bevoegd collega die onze sectie Frans komt versterken. De lessen zijn volledig in de onderbouw en zoals nu verwacht binnen het vwo. De vervanging zal tot medio februari duren, met kans op (gedeeltelijke) verlenging tot het einde van het schooljaar. 

Docent Klassieke talen 2e graads (0,8  fte)
Binnen de sectie Klassieke talen is op dit moment vacature ontstaan van 0,8 fte. Dit betreft een tijdelijke functie met uitzicht op een vaste aanstelling. 

Docent Levensbeschouwing 2e graads (1,0 fte) 
Het vak Levensbeschouwing belicht binnen onze school vanuit diverse invalshoeken de religies en levensbeschouwelijke stromingen, waarbij ruimte is om het vak op een eigentijdse manier in te vullen. We zoeken een creatieve en spontane collega, die met betrokkenheid samen met het team dit vak breed in de school wil en durft neer te zetten. Binnen het vakgebied wordt er op verschillende punten samenwerking gezocht met andere vakgebieden, waardoor een brede algemene interesse gewenst is. De lessen vallen zowel binnen havo als vwo in het 2e graads lesgebied.

Docenten Lichamelijke opvoeding (1,0 - 1,2 fte)
Per begin van het nieuwe schooljaar zoeken we twee enthousiaste docenten ter versterking van onze sectie LO. In deze uitdagende baan gaat het om lessen in onder- en bovenbouw van zowel havo als het vwo.

Docent Scheikunde 1e  graads (0,6 - 0,8 fte) vervanging t/m eind november
Een van onze collega’s gaat aansluitend aan de zomervakantie een lange reis maken en is eind november weer terug. Wie kan zijn lessen overnemen? 

Docent Geschiedenis 2e graads (0,5-0,6 fte)
Per begin van het schooljaar zoeken we een nieuwe collega docent Geschiedenis om in 6 eerste klassen binnen het vwo les te geven. We zoeken een kandidaat die affiniteit heeft met deze jonge  doelgroep en hen enthousiast weet te maken voor dit mooie vak.

Docent maatschappijleer (0,9 fte) i.v.m. vervanging t/m eind januari
Eén van onze collega’s vertrekt voor een aantal maanden naar het buitenland en daarom zoeken we vanaf 28 augustus een enthousiaste docent Maatschappijleer om haar te vervangen tot eind januari 2024. Een kleinere werktijdfactor heeft niet onze voorkeur maar is mogelijk bespreekbaar. Onze sectie bestaat uit 3 docenten. Je gaat o.a. lesgeven over de domeinen rechtsstaat en parlementaire democratie. Daarnaast vinden we het fijn als je het ook ziet zitten om onze leerlingen te begeleiden bij hun bezoeken aan de Rechtbank, Raadzaal, Tweede Kamer en Tilburg University.

Docent Duits 2e graads (0,4 fte)
Per het nieuwe schooljaar zoeken we een 2e graads bevoegd docent ter versterking van onze sectie Duits. De lessen zijn volledig in de onderbouw en vooralsnog binnen het vwo.

Medewerker Mediatheek (0,4 fte)
Leesbevordering is een speerpunt binnen het Odulphuslyceum. Voor komend schooljaar zoekt het Odulphus een bevlogen, proactieve medewerker mediatheek, die in een duobaan aan de slag wil. Voornaamste taken van deze spilfunctie zijn leesbevordering, het bouwen aan sfeer in de mediatheek en het houden van orde.
Onze ideale kandidaat is op de hoogte van ontwikkelingen in het boekenvak en heeft brede interesse in (jeugd)literatuur, toont initiatieven voor activiteiten en ideeën rondom leesbevordering. Affiniteit met de doelgroep is essentieel alsook een servicegerichte instelling. De functie vraagt bovendien iemand die ICT-vaardig is, mediawijs, collegiaal en goed in staat om samen met een duo-partner te werken. Voorkeur voor beschikbaarheid op dinsdag en donderdag. De salariëring voor deze functie betreft schaal 5.

Ben jij degene die op onze prachtige school in de binnenstad van Tilburg en dichtbij het station aan de slag wil? Laat ons dit weten, door je CV en motivatiebrief vóór 10 mei a.s. in te sturen via www.omo.nl

 

Terug naar overzicht