Romantiek, realisme en Corona
vrijdag 10 juli 2020

Vanaf maart hebben de leerlingen kunstbeeldend van 5VWO werk gemaakt  naar aanleiding van de kunst uit de 19e eeuw, een eeuw van slechte leefomstandigheden voor de gewone mensen. Tijdens de romantiek had men de neiging te willen vluchten, in gedachten althans, naar de natuur, of in dromen.  Later koos men ervoor de realiteit onder ogen te zien.

Ook nu, met de Coronacrisis, maken we een moeilijke tijd door: ontvlucht je die werkelijkheid en droom je van natuur en over hoe het vroeger was of kies je ervoor de werkelijkheid onder ogen te zien en wat is dan werkelijk?

In de exposite van 5VWO zien we dat Loïs van der Velden “schermt” met de werkelijkheid. Ze combineert het japonisme uit de 19e eeuw  met het Japan van nu, waar veel mensen in eenzaamheid leven. Dit isolement wordt nog verstrekt door Corona.  Kyran Lior laat met een verbrand Venetiaans masker zien hoe Noord-Italië is veranderd van een droom in een nachtmerrie. Sabijn Cleophas schildert de Warande, waar ze tijdens de lockdown, als het rustig was graag even wandelde…

Maar je mocht je natuurlijk ook “gewoon” op kunst richten zonder Corona.  Op de eerste verdieping is een heuse balletgang met de lege kapstok als barre. En als je toch even bij de grote centrale trap omhoog kijkt, terwijl je naar beneden loopt, zie je daar dat andere culturen ons nog steeds inspireren.

Terug naar overzicht

Ander nieuws

Link ouderavond
maandag 13 september 2021
Verlengde schooldag
maandag 13 september 2021
Start schooljaar 2021-2022
woensdag 01 september 2021
Pre-gymnasium voor groep 8!
dinsdag 13 juli 2021
Introductie klas 1
vrijdag 03 september 2021
Magister dicht in de zomervakantie!
donderdag 22 juli 2021
Op ontdekkingsreis met Big History.
woensdag 21 juli 2021