Scheikunde Olympiade
dinsdag 16 juni 2020

In januari hebben leerlingen uit vwo 5 en 6  meegedaan aan de Scheikunde Olympiade.
De scheikundeolympiade is een wedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Uit de winnaars van de voorrondes en nationale ronde zou een team van vier leerlingen samengesteld worden dat Nederland zou vertegenwoordigen bij de Internationale Chemie Olympiade. Deze Internationale Chemie Olympiade zou dit jaar in Istanboel worden gehouden.
Helaas! Door de coronacrisis is het bij de eerste ronde gebleven. Toch waren van een aantal leerlingen de resultaten dusdanig dat er een certificaat voor is uitgereikt.

Als beste van de klas kregen Peiting Xue (V6) en Cas Scheper (V6) een certificaat. Peiting ontving daarbij nog een certificaat voor het hoogste resultaat van onze school. Daarnaast ontvingen Diede Grummel (V6) , Mathijs Heuting (V6), Morgan van Tilburg (V6) en Tjeerd Hoeijmakers (V5, zie foto) een certificaat voor het behaalde resultaat.

Extra jammer is het afgelasten van de vervolgwedstrijden voor Tjeerd Hoeijmakers uit V5. Zijn resultaten waren zo goed dat hij door was naar de tweede ronde, die helaas niet door kon gaan. Deze prestatie geeft natuurlijk wel de hoop dat hij volgend jaar ook goed scoort en dan wel deel kan nemen aan de tweede ronde.

 

Terug naar overzicht

Ander nieuws

Verlengde schooldag vwo
maandag 13 september 2021
Pre-gymnasium voor groep 8!
dinsdag 13 juli 2021
Studiekeuze: tips en links voor ouders
dinsdag 21 september 2021
Introductie klas 1
vrijdag 03 september 2021
Start schooljaar 2021-2022
woensdag 01 september 2021
Magister dicht in de zomervakantie!
donderdag 22 juli 2021