Pre-gymnasium

Maak kennis met het gymnasium

De een weet het zeker, de ander twijfelt nog: wel of niet naar het gymnasium? 

Om je uitdaging te bieden en om je te helpen bij deze keuze bieden wij je de mogelijkheid te proeven aan wat het gymnasium is. Op het Odulphus bestaat namelijk de mogelijkheid om na de basisschool te starten in de eerste klas van het gymnasium.

Bij het pre-gymnasium maak je kennis met allerlei vakken die echt bij ons gymnasium horen, zoals filosofie, Chinees, Grieks, Latijn, mythologie, kunst en STEAM. 

Voor wie is het pre-gymnasium?
Het pre-gymnasium is bedoeld voor de leerling die groep 8 zit, beschikt over brede interesse, gemakkelijk leert en behoefte heeft aan uitdaging en verdieping (verrijking). Een leerling die naar alle waarschijnlijkheid een vwo-advies krijgt en tien woensdagochtenden op de basisschool mag en kan missen.

Wanneer is het pre-gymnasium?
Op woensdagen van 08.45-12.00 uur op de volgende data:
30-10, 06-11, 27-11, 11-12, 08-01, 22-01, 29-01, 12-02, 19-02, 26-02

Op dinsdag 30-01 is er een ouderavond pre-gymnasium om te ontdekken en te proeven aan wat het gymnasium inhoudt en waar de leerlingen iedere week mee bezig zijn. Natuurlijk zijn geïnteresseerden uit het PO ook van harte welkom. 

Inschrijven

  • Inschrijven verloopt via de basisschool. 
    Alle informatie die zij nodig hebben om in te schrijven, ontvangen zij via POVO-013 of via ons (wanneer jouw school niet onder POVO-013 valt) > volgt binnenkort
  • Er is plaats voor 150 leerlingen. Indien er onvoldoende plaatsen beschikbaar zijn, stemmen we met de VO-scholen af hoe we de leerlingen het beste kunnen verdelen. 
  • Inschrijven kan tot 01-10-2024.
  • Ongeveer twee weken voordat we gaan starten ontvangen de deelnemers en de basisscholen de benodigde informatie. 

Meer weten?
Heb je vragen over het pre-gymnasium? 
Neem gerust contact op met:

Lotte van den Broek
docent Nederlands, mentor & contactpersoon pre-gymnasium

 
Terug naar overzicht