Zeil- en zomerkamp Buitenlesactiviteiten

Het traditionele zomerkamp aan het einde van het schooljaar is speciaal voor de leerlingen uit klas 1, 2 en 3. Het eveneens traditionele zeilkamp in dezelfde periode is bestemd voor leerlingen vanaf klas 3. Voor beide kampen geldt dat er grenzen zijn aan het aantal leerlingen dat kan deelnemen. We doen echter ons best om de leerlingen zo vaak mogelijk als ze willen op kamp te laten gaan. Leerlingen en ouders ontvangen in de loop van het schooljaar verdere informatie over deze kampen. Een grote groep oud-leerlingen en bovenbouw-leerlingen speelt een belangrijke rol bij de organisatie en uitvoering van de kampen.

Zeilkamp
Stel je voor: een eigen eiland midden in de Loosdrechtse Plassen! En daar met 40 leerlingen van klas 3 t/m 6 aan het eind van het schooljaar een week op zeilkamp. Het kan! Op Holtus-eiland samen met oud-leerlingen die kapitein zijn op de boten en een paar geweldige docenten die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen. Het Zeilkamp: bakermat van het ware Odulphusgevoel!

Zomerkamp

In 2014 vond het 65e Odulphus Zomerkamp plaats. Maar het zomerkamp blijft eeuwig jong en sprankelend. Aan het eind van het schooljaar met 149 medeleerlingen uit klas 1, 2 en 3 een week lang ergens op een boerderij kamperen in een weiland. Met zo’n 30 (oud-)leerlingen als begeleiders en een stuk of zeven docenten. Terug naar de basis! Een week geïsoleerd van de buitenwereld een gevoel van opperste vrijheid ervaren. Geen computers, wifi, of mobieltjes. Kamppap bij het ontbijt, elke avond zomerkamp-PIT met chocomel en peperkoek, modderbad, bosgeluidenspel , van-alles-wat-dag, milieu-survival-tocht en kampvuur. Wie wil dat nou niet. Het Zomerkamp: perfecte biotoop  voor bikkels!