Brugklaskamp, zeilkamp en zomerkamp Buitenlesactiviteiten

In de laatste week voor de zomervakantie sluiten we (voor degenen die dat willen) af met de kampen. Er is een keuze uit het brugklaskamp (alleen voor klas 1), het zomerkamp (in principe voor klas 2 en 3) en het zeilkamp (voor leerlingen vanaf klas 3). Helaas geldt voor alle kampen dat er grenzen zijn aan het aantal leerlingen dat kan deelnemen. We doen echter ons best om de leerlingen zo vaak mogelijk als ze willen op kamp te laten gaan. Leerlingen en ouders/verzorgers ontvangen in de tweede helft van het schooljaar verdere informatie over deze kampen. Een grote groep oud-leerlingen en bovenbouw-leerlingen speelt een belangrijke rol bij de organisatie en uitvoering van de kampen.

Brugklaskamp
Vier dagen en drie nachten lang je allereerste jaar als Odulphiaan afsluiten. Vriendschappen verstevigen en nieuwe contacten leggen voor het volgende schooljaar. Slapen doe je meestal in een kampeerboerderij-achtige accommodatie. Er worden allerlei toffe activiteiten georganiseerd. Van sportief naar creatief tot cultureel, voor ieder wat wils. Er is ruimte om te chillen, maar ook om de blaren op je voeten te dansen tijdens de disco. En dat alles onder de warme, lieve, gekke, enthousiaste, gezellige en vrolijke begeleiding van zo'n tien Odulphus-docenten en een team bovenbouwleerlingen.

 

Zeilkamp
Stel je voor: een eigen eiland midden in de Loosdrechtse Plassen! En daar met 40 leerlingen van klas 3 t/m 6 aan het eind van het schooljaar een week op zeilkamp. Het kan! Op Holtus-eiland samen met oud-leerlingen die kapitein zijn op de boten en een paar geweldige docenten die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen. Het Zeilkamp: bakermat van het ware Odulphusgevoel!

Zomerkamp

In 2014 vond het 65e Odulphus Zomerkamp plaats. Maar het zomerkamp blijft eeuwig jong en sprankelend. Aan het eind van het schooljaar met ruim 150 medeleerlingen uit klas 2 en 3 een week lang ergens op een boerderij kamperen in een weiland. Met zo'n 30 (oud-)leerlingen als begeleiders en een stuk of zeven docenten. Terug naar de basis! Een week geïsoleerd van de buitenwereld een gevoel van opperste vrijheid ervaren. Geen computers, wifi, of mobieltjes. Kamppap bij het ontbijt, elke avond zomerkamp-PIT met chocomel en peperkoek, modderbad, bosgeluidenspel , van-alles-wat-dag, milieu-survivaltocht en kampvuur. Wie wil dat nou niet. Het Zomerkamp: perfecte biotoop  voor bikkels!