PLATO-presentatie op afstand een groot succes!
donderdag 11 juni 2020

Dinsdagavond 26 mei vond de afsluiting van het PLATO-project plaats. Dit jaar helaas op een andere manier dan gebruikelijk, maar daardoor niet minder leuk! Leerlingen, ouders, docenten, verzorgers, opa's en oma's en andere geintereseerden zaten om 18:45 uur klaar achter hun scherm om de aftrap van het PLATO-project bij te wonen. Daarna ging iedereen uiteen in verschillende Google Hangout Meet's en werden de presentaties digitaal gegeven door de leerlingen. Helaas met aan de start wat kleine technische probleempjes vanuit de organisatie. Onze excuses: deze digitale omslag is ook voor ons een leerproces! 

De onderwerpen liepen dit jaar uiteen van ‘groepsdruk in de tweede klas van het Odulphus’ tot ’het geheim van een goede roofvogelshow’ en ‘wat moet je weten en kunnen om een goede acteur te zijn’ en alles daartussenin! De leerlingen mogen trots op deze prestatie zijn!

PLATO staat voor Pientere Leerlingen Aanzetten Tot Onderzoek en is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met (wetenschappelijk)onderzoek; één van de pijlers van ons VWO-onderwijs. Dit jaar namen 60 leerlingen uit de onderbouw van het vwo deel aan dit project. De deelnemende leerlingen hebben de afgelopen maanden tijdens reguliere lessen gewerkt aan hun eigen onderzoek. Hierbij werden ze begeleid door verschillende docenten. De leerlingen leerden tijdens dit project natuurlijk veel inhoudelijk over een door hen zelf gekozen onderwerp, maar ook leerden zij plannen, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en presenteren.

Op de foto ziet u een klein inkijkje achter de schermen. 

 

 

Terug naar overzicht

Ander nieuws

Romantiek, realisme en Corona
vrijdag 10 juli 2020
Livestreams diploma-uitreikingen
vrijdag 03 juli 2020
Afronding schooljaar 2019-2020
woensdag 24 juni 2020
Magister dicht in de vakantie
woensdag 24 juni 2020
Werkbezoek burgemeester Weterings
dinsdag 23 juni 2020
WELKOM NIEUWE ODULPHIANEN!
vrijdag 19 juni 2020
Scheikunde Olympiade
dinsdag 16 juni 2020