Samenwerking met Fuji
dinsdag 29 januari 2019

Op vrijdag 25 januari hebben we een bijzondere projectweek afgerond op het Odulphus. Tijdens de projectweek werkten wij samen met Fujifilm in Tilburg. Leerlingen klas 3 uit athneum, gymnasium en GP maakten kennis met Fujifilm en kozen een realistisch vraagstuk waar het bedrijf mee te maken heeft. De leerlingen zagen hierdoor hoe theorie in de praktijk kan worden toegepast, werkten aan onderzoeksvaardigheden en leerden meer over het werken in een bedrijf. Voor Fujifilm een mooie kans om in een vroeg stadium verbinding te maken met potentieel toekomstige werknemers.

Er waren drie vraagstukken waar leerlingen uit konden kiezen: energie, innovatie of imago. In totaal presenteerden ..56. groepjes hun project. Voor elk vraagstuk was er een winnaar. Het groepje van Amélie Vogel, Benjamin van Berkel, Damian Buskens en Dante de Chene  won met hun project in de categorie energie. Voor innovatie won het groepje van Giel van Eeuwijk, Gilles Grummel, Alina de Hond, Isabella Bastings en in de categorie imago won het groepje vanTimme van Beurden, Timmy Xu, Tom Pouwels en Viktoria Kaminski.

Reactie leerling: “Wat ik erg leuk (of leerzaam) vond  was dat je een nieuw product voor FujiFilm mocht bedenken en een inkijkje kreeg in het bedrijf.”

Luc Rongen (adjunct-directeur): “We zijn enorm enthousiast over de opzet van dit project. We zijn de projectweek gestart met het motto van Fujifilm: Value from innovation. En terugkijkend kunnen we zeker zeggen dat het zeer waardevol en innovatief is geweest en erg leerzaam voor de leerlingen.”

Terug naar overzicht

Ander nieuws

Inschrijven meeloopmiddagen
maandag 29 oktober 2018
Wiskunde Olympiade
dinsdag 19 februari 2019
Eindexamenexpositie
dinsdag 19 februari 2019
Valentijnsserenade
donderdag 14 februari 2019
PWS VWO 6 groot succes
vrijdag 08 februari 2019
Back home, to New Zealand
donderdag 31 januari 2019
Open Dag druk bezocht
zondag 20 januari 2019